torstai 14. marraskuuta 2013

Vanhoja unohdettuja

Joo kun ihan käydään kyselemässä että mitä täällä tehdään, niin esitelläämpä pari vanhempaa (tältä kesältä ihan) tuotosta jotka on jäänyt bloggaamatta.

Oltiin lähdössä asuntoautolla reissuun, muu perhe kantoi tavaraa autoon kun minä yhtäkkiä hokasin ettei meillä ole kosteuden kestäviä pusseja pesuaineille. Noilla leirintäalueilla yleiselle saunavuorollo mennessä olis kiva kun olis omat pesuainepussit jotka erottuis sieltä ilman silmälaseja. Näihin käytin jotain markiisikankaan paloja jotka ovat tulleet Keniasta asti Ekavekaran Kummitusten muuttokuorman mukana. Aikaa kahden pussukan valmistamiseen meni puolisen tuntia. On niissä oikein nauhakujatkin, mutta noin jäykkäkangas ei oikein tykkää kurtistua pussiks, mutta hyvin nuo toimivat kesän asuntoautossa.


Näillä sitten mentiin se reissu. Jonkin verran tuli virkkailtua noita amigurumeja, mutta jostain syystä kuvaa valmiista ei ole, liekkö menneet suoraan lastenleikkeihin.

Jokunen viikonloppu sitten meillä oli ompelumaratooni ompelevien ystävien kesken. Ekavakara esitti perjantai-iltana toiveen että haluaa minun tekevän siilikuvioisen jumppapuvun. No oho, hiukan nauratti että niinpä niin äitihän varmaan osaakin tehdä sellaisen, mutta kuten kuvasta näkyy niin jotain sinnepäin sain aikaiseksi. Ja kyllähän tuolla jo yhdet satujumpat on jumpattu. Kangas on ostettu Kestovaippakaupasta tarkoituksena tehdä joku kiva mekko, mutta kun toive oli jumppapuvusta niin sitä saa mitä tilaa. Kaava on jostain...no jostain. (lisään tiedon tähän kun pääsen tarkistamaan mistä, tai jos joku mukana olleista muistais)

Myös perheen miehet pääsivät nauttivaan ompelumaratoonin tuotoksista. Nämä samistelupaidat tosin leikkasin jo ensimmäisellä maratonilla mutta en ehtinyt ommella. Tokavekara juoksee ympäri kämppää ja hokee tino tino titi titi tino eli dinoja isillekin. Nämäkin kankaat ovat Kestovaippakaupasta ja Isi itse oli valitsemassa. Mä olen nyt niin ihastunut tuohon kaksoisneulaan että haluan sillä ommella kädentiet, helman ja kauluksen resorin.

Tässäpä ihmeteltävää vähäksi aikaa, jahka löydän ja saan pestyä muut ompelumaratoonin tuotokset niin kuvailen ne ja postaan tänne.
Lopuksi vielä kuva Tokavekaran 2v synttäreille tekemästäni Lakritsi tuttifrutti juustokakusta jonka ohje löytyy Kinuskikissan kirjasta.

Kakku oli kaiketi hyvä koska loppui ennen kun ehdin itse maistamaan. Toisen, hiukan muunnellun version tein Me&I kutsuille ja sitä ehdin maistamaan ja oli hyvää, voin suositella.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

2 kommenttia: