keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sukkia, traktoreita ja sukkia

Täällä on neulottu ja leivottu. Koko suomi leipoo sai minussa taas sisäisen leipurin nostamaan päätään. Voi kun joku vielä tulis ja söis ettei itse tarvis.

Ompelumaratoonilla kaksi ihanaista Rouvaa lahjoivat minua kahdella kerällä Maijaa, olin kai tehnyt jotain ansaitakseni ne.

Kerät olivat punasävyinen ja sinisävyinen, nimettynä vielä oikein Ekavekaralle ja Tokavekaralle.

Vanha sananlasku: "Suutarin lapsella ei ole kenkiä", pitää meillä paikkansa muodossa neulojan lapsella ei ole sukkia, eli oli selvääkin selvempää että näistä langoista tulee lapsosille sukat.

Ensin tein Tokavekaran sukat ja ne valmiiksi saatuani totesin että yksi kerä ei riitä Ekavekaran sukkiin, joten päätin käyttää ensimmäisistä sukista jääneen langan lopun Ekavekaran sukkien varteen. Ja näin ollen sain kahdesta kerästä kahdet sukat.
Voihan villasukka!-ryhmässä facebookissa on ollut tarjolla ihania kuvia traktori-sukista. Ja kyllähän tuleva maanviljelijä traktori sukat tarvii. Nämä on tehty niin vanhoista jämälangoista (ensimmäiset mitkä korista käteen osui) ettei harmainta hajuakaan mitä olisivat, mutta veikkaus että seiska veikkaa. Ja hyvin osuikin käteen oikeat langat, sekä sininen että harmaa loppuivat tasan silloin kun päättelin toisen sukan viimeiset silmukat.Ja traktori teemalla jatketaan. Nyt työnalla on piparkakkutraktori. Siintä saanette kuvia myöhemmin jahka saan osista kasattua jotain joka edes hämärästi muistuttaisi traktoria.

Pukinkonttiinhan täällä ei valmistu mitään, näyttää olevan että tarpeeseen vaan.

4 kommenttia:

 1. Makeet rattori sukat!Kyl ne herkut saadaan syötyä;)
  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No seuraavaksi olisi kokeilussa Koko suomi leipoo ohjelmasta yks sulkaa kakku.

   Poista
 2. Ihanat traktorisukat! Kiva kun oot päivitellyt, hauskoja tarinoita... Jos reilusti pukkaa suklaakakkuja, voidaan täältä naapurista poikkeilla avuksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens viikolla vois kokeilla jotain toista suklaakakkua, toi ei nyt ottanut onnistuakseen. Mäpä faksailen kun on jotain maisteltavaa ja kun nään mihin suuntaan meidän tautitilanne lähtee kehittymään.

   Poista